Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι θα κατεβάσουν «καθαρή ομάδα» στο Λονδίνο


olympic-games-2012Η Βρετανία μπορεί να αναμένει ότι θα εκπροσωπηθεί από μια «καθαρή ομάδα» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας (BOA), Κόλιν Μόινιχαν, μετά την απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης, με την οποία θα πρέπει να επιτραπεί η συμμετοχή στη διοργάνωση, των Βρετανών αθλητών που έχουν τιμωρηθεί κατά το παρελθόν με ποινή άνω των έξι μηνών για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε 550 αθλητές που θα έχουν πλήρως αντιληφθεί τις συνέπειες της χρήσης αναβολικών ουσιών και θα αγωνιστούν καθαροί.
Τρέφω απόλυτα την ελπίδα ότι θα έχουμε μια καθαρή ομάδα και θα έχουμε μια επιτυχημένη παρουσία όπως έχουμε κάνει αρκετές φορές και κατά το παρελθόν», είπε ο Μόινιχαν.

Οι δηλώσεις του ήλθαν μετά τη γνωμοδότηση του CAS με την οποία ανέτρεψε την απόφαση της BOA για ισόβιο αποκλεισμό όσων αθλητών έχουν υποπέσει σε παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ και με την οποία πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή στο Λονδίνο του Βρετανού σπρίντερ Ντουέιν Τσέιμπερς και του ποδηλάτη Ντέιβιντ Μιλάρ, που έχουν εκτίσει ποινές για χρήση αναβολικών.

Ο Μόινιχαν πάντως έδειξε αρκετά ρεαλιστής στο ντόπινγκ, αφού όπως είπε, ουσιαστικά στους Ολυμπιακούς πιάνονται μόνο όσοι κάνουν ντόπινγκ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ το πρόβλημα παραμένει αφού το σύνολο της «δουλειάς» γίνεται κατά τη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας και μακριά από τα στάδια.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν πρόσφατα ότι περίπου 100 νέες ουσίες που δεν είναι ανιχνεύσιμες θα είναι στη διάθεση όσων θέλουν να ντοπαριστούν στους Ολυμπιακούς.

Υπολογίζεται ότι ένας στους δύο συμμετέχοντας αθλητές στο Λονδίνο και μεταξύ τους όλοι όσοι κερδίσουν μετάλλια, θα υποβληθούν σε ελέγχους ντόπινγκ.
Ημερησίως θα γίνονται 400 έλεγχοι, οι περισσότεροι από ποτέ σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

nai kala !!!