Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Θρήνος στην Αγγλία για το χαμό του Σπινκς


Terry_SpinksΑπεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο Τέρι Σπινκς, χρυσός Ολυμπιονίκης στην πυγμαχία. Ο ρόλος του στην "τραγωδία" με τη δολοφονία Ισραηλινών αθλητών στο Μόναχο το 1972.

Ο Τέρι Σπινκς ονειρευόταν να γίνει τζόκεϊ στον ιππόδρομο, όμως οι οικονομικές ανάγκες του τον οδήγησαν σε νεαρή ηλικία στο ρινγκ.
Το 1956 σε ηλικία 17 ετών αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στην κατηγορία για αθλητές με σωματικό βάρος μικρότερο των 51 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης το 1956.

Η Μεγάλη Βρετανία θρηνεί το χαμό του λιγότερο από 100 μέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στο σπίτι του στο Έσεξ.

Είναι ο νεαρότερος Ολυμπιονίκης της Μεγάλης Βρετανίας στην πυγμαχία. Μετά την επιστροφή από τη Μελβούρνη έγινε επαγγελματίας, κερδίζοντας 41 από τους 49 αγώνες που έδωσε. Εγκατέλειψε το ρινγκ στα 24 χρόνια του.

Μετά το τέλος της καριέρας του έγινε προπονητής. Το 1972 επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως προπονητής των αθλητών της Νότιας Κορέας.
Ήταν ο πρώτος που πρόσεξε την εισβολή των τρομοκρατών της οργάνωσης  "Μαύρος Σεπτέμβρης" στο Ολυμπιακό Χωριό και έβαλε σε λειτουργία το συναγερμό. Πέντε Ισραηλινοί αθλητές και έξι προπονητές εκτελέστηκαν μαζί με έναν Δυτικογερμανό αστυνομικός, ενώ πέντε από τους τρομοκράτες βρήκαν το θάνατο.

Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στην αγγλική κοινωνία. Το παλάτι τον τίμησε για την προσφορά του στον αθλητισμό το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια: