Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την παγκόσμια κυριαρχία της και στο Ακρόπολις

Με τη Ρωσία /Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη  να κερδίζει το ομαδικό ολοκληρώθηκε την Κυριακή το "27ο Ακρόπολις" για το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών.  Στον τελικό της διοργάνωσης η ρωσική ομάδα νίκησε τη  Γερμανία/ Νο 2 στον κόσμο με 45/42 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Την 3η θέση χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ρουμανία, η οποία επικράτησε 45/41 στο "μικρό τελικό" της Ιταλίας/4η θέση, ενώ την α' οκτάδα συμπλήρωσαν η Κορέα/5η θέση, Λευκορωσία/6η, Ουγγαρία/7η και Κίνα/8η.
Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Τσουρούτας, Ντουράκος, Σαρρής Ε. και Ντάβολι  κολύμπησε στα βαθιά αντιμετωπίζοντας τις οκτώ ομάδες που έχουν πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες και η συμμετοχή της στόχο είχε σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γκαμπριέλ Ντούτσια «την αποκόμιση μιας μεγάλης διεθνούς εμπειρίας αντιμετωπίζοντας τα κορυφαία σπαθιά του κόσμου».
Η Ελλάδα στον πρώτο αγώνα, για να μπει στους "8", έπεσε πάνω στη Γερμανία από την οποία ηττήθηκε 21/45 (από επτά χτυπήματα "έδωσαν" Τσουρούτας, Ντάβολι).
Στη συνέχεια, στους αγώνες κατάταξης (θέσεις 9-15),  αντιμετωπίσαμε τη Γαλλία/Νο 9 στον κόσμο (χάσαμε 31/45) και την Τουρκία (39/45).
Στο ατομικό του "27ου Ακρόπολις", απρόσμενα κάπως, νικητής το Σάββατο αναδείχθηκε ο Γερμανός, Μπένεντικτ Μπαϊσχάιμ/Νο 5 στον κόσμο.
Στον τελικό της διοργάνωσης (που διηύθυνε ο διεθνής διαιτητής μας Ανδρέας Δουβής) νίκησε τον συμπατριώτη του Μπένεντικτ Βάγκνερ/Νο 29 με 15/12.
Στην 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) είχαμε τον Ρουμάνο, Ράρες Ντουμιτρέσκου/Νο 13 και τον Κορεάτη, Γου Γιον /Νο 4 (από τον οποίο αποκλείστηκε ο Ντάβολι " για τους  32").  Από μας ψηλότερα (σε 121 αθλητές) κατατάχθηκαν  ο Ρομπέρτο Ντάβολι/60ος και ακολούθησαν  ο Γιώργος Τσουρούτας/72ος και ο Τζέισον Ντουράκος/75ος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: