Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οι Βρετανοί απαντούν για τις ουκρανικές μεταγραφές στην πάλη

Ο επικεφαλής της Βρετανικής πάλης Colin Nicholson απάντησε για τους ισχυρισμούς πως αθλητές από την Ανατολική Ευρώπη άλλαξαν την ιθαγένειά τους σε Βρετανική για να «κλέψουν τα Ολυμπιακά όνειρα» των εγχώριων ταλέντων. Η επταμελής ομάδα της Βρετανίας, συμπεριλαμβάνει τρεις παλαιστές από την Ουκρανία και δύο από τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να προκύψουν αυτές οι κατηγορίες...
Ο Nicholson είπε για το θέμα:
«Ο ισχυρισμός πως είναι στη Βρετανική ομάδα εις βάρος της εγχώριας πάλης είναι εντελώς εσφαλμένος. Επιλέγουμε τους καλύτερους διαθέσιμους και εάν οι Βρετανοί παλαιστές είναι αρκετά καλοί, επιλέγονται. Δυστυχώς, πολλοί δεν πληρούν το απαιτούμενο επίπεδο επιδόσεων».
Η Βρετανική πάλη προσέλαβε αθλητές από την Ανατολική Ευρώπη το 2007 ως συνεργάτες στην Βρετανική Ακαδημία Πάλης στο Salford. Κάποιοι από τότε, παντρεύτηκαν πολίτες της Βρετανίας, εγκαταστάθηκαν εκεί και αγωνίστηκαν για τη Βρετανία.

«Δεν ήρθαν εδώ για να πάρουν κανενός τη θέση ή για να κλέψουν Ολυμπιακά όνειρα. Αλλά ήταν αδύνατον για τη Βρετανική πάλη να παρέχει ένα πρόγραμμα παγκόσμιας κλάσης με άλλο τρόπο, γιατί δεν είχαμε εθνικά ταλέντα εδώ ή τα οικονομικά μέσα για να πάμε την ομάδα στο εξωτερικό».
Η Yana Stadnik, γεννημένη στην Ουκρανία, παντρεύτηκε τον Βρετανό πρωταθλητή πάλης Leon Rattigan πέρυσι και τώρα βασίζεται στη γραμματέα του Υπουργείο Εσωτερικών Theresa May για να προχωρήσει γρήγορα η αίτησή της για ιθαγένεια, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στο Λονδίνο.
«Η ιστορία δείχνει πως εάν κερδίσεις μετάλλιο σε μια Ολυμπιάδα είναι πιο πιθανό να κερδίσεις και στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες», λέει ο Nicholson. «Έχει συνεισφέρει (η Stadnik) στο άθλημα στη Βρετανία- αλλά θα συμμορφωθούμε με ότι αποφασιστεί από την κυβέρνηση».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

exo ipopsin mou 4 metagrafes gia mas

Ανώνυμος είπε...

e kai meis ti kaname apo to 2000 kai meta pirame georgianous piran armenoun pirame rossous pirame albanous pirame kai kanena metaleio na dikaiologisoume tis mizes mas oso gia ta erga ta megala kathonte kai ta blepoume , edo tsampa mas to dinous to stadio kai den to pernoume , perimenoume na ginei kanena sinedrio , na erthei i sakira mpas kai to gemisoume