Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Άλλες έξι χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το Τaekwondo

Ακόμα έξι χώρες κέρδισαν τουλάχιστον ένα εισιτήριο για το Τaekwondo στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, στην δεύτερη μέρα του WTF Pan American Taekwondo Qualification Tournament, που πραγματοποιείται στο Queretaro Centro de Congresos στο Queretaro του Μεξικού.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κούβα κέρδισαν από δύο θέσεις, ενώ η Χιλή, ο Καναδάς, η Τζαμάικα, το Περού και το Μεξικό από μία θέση.
Δύο μέρες έχουν περάσει στη διοργάνωση και στο σύνολο 11 χώρες έχουν κερδίσει 15 εισιτήρια για το Λονδίνο.
Στους άνδρες, στην κατηγορία άνω των 80 κιλών, ο Francois Coulombe από τον Καναδά πήρε την πρόκριση κερδίζοντας τον Kenneth Edwards από τη Τζαμάικα με 8-3.
Ο Κουβανός Robelis Despaigne κέρδισε τον Juan Diaz από τη Βενεζουέλα σε ημιτελικό, με υποχώρηση.
Σε αγώνα για χάλκινο μετάλλιο, η Τζαμάικα με τον Kenneth Edwards που κέρδισε τον Juan Diaz από τη Βενεζουέλα με 10-3, κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του Τaekwondo τη συμμετοχή της στους αγώνες του Λονδίνο.

Στην κατηγορία -68 κιλά ανδρών, ο Peter Lopez από το Περού πήρε τη θέση με μια δραματική νίκη επί του Αμερικανού Terrence Jennings με 5-4.
Το Μεξικό ήδη έχει εξασφαλίσει τρία εισιτήρια στις δύο μέρες των προκριματικών, με νίκη του Idulio Islas στους ημιτελικούς επί του Jhohanny Bartermi από τη Δομινικανή Δημοκρατία στην κατηγορία -68 κιλών, ενώ ο Idulio Islas πήρε την πρώτη θέση της ίδιας κατηγορίας κερδίζοντας τον Peter Lopez από το Περού στον τελικό.
Στις γυναίκες στην κατηγορία -57 κιλών, η Yeny Contreras χάρισε μια θέση στη Χιλή για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ, σκοράροντας την τελευταία στιγμή στον ημιτελικό με την Disnansi Polanco από τη Δομινικανή Δημοκρατία.
 Η Κουβανή Nidia Munoz κέρδισε επίσης το εισιτήριο, με τη νίκη της επί της Αμερικανίδας Diana Lopez και έπειτα κατακτώντας την πρώτη θέση με νίκη της επί της Yeny Contrares από τη Χιλή.
Στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο ηττημένων, Diana Lopez επικράτησε παίρνοντας και αυτή την πρόκριση για το Λονδίνο.
Σήμερα, στην τελευταία μέρα των Pan American Qualification Tournament, θα αγωνιστούν δύο κατηγορίες γυναικών (-67kg, +67kg) και μία ανδρών (-80kg) για τη διεκδίκηση εννέα ακόμα θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: