Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Αίγυπτο
Από την Τετάρτη 4 Απριλίου έως και την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό, στην πόλη Σάρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό ( WTF ). Η χώρα μας συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση με πλήρη ομάδα, 10 έφηβους και 10 νεανίδες. Έως αυτή τη στιγμή έχουμε κατακτήσει δύο πέμπτες θέσεις και ένα αργυρό μετάλλιο.Από την πόλη της Κοζάνης και τον σύλλογο Μακεδονική Δύναμη συμμετείχε ως μέλος της εθνική ομάδας της χώρας μας ο αθλητής Τεληκωστόγλου Αποστόλης του Κωνσταντίνου, στην κατηγορία των -73 κιλών ο οποίος αγωνίστηκε την Πέμπτη 5 Απριλίου. Μας έκανε να δακρύσουμε από συγκίνηση βλέποντάς τον να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με το αργυρό μετάλλιο, μας γέμισε υπερηφάνεια και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι την αγωνιστική κλάση τόσο την δική του όσο και του συλλόγου του.
Ο Αποστόλης συνάντησε στον πρώτο αγώνα τον πρωταθλητή από την Λευκορωσία τον οποίο κέρδισε 14 – 9. Περνώντας από τον δεύτερο αγώνα μπάι μιας και ο συναθλητής του από το Κουβέιτ δεν μπήκε στο τερέν να αγωνιστεί, συνέχισε στον τρίτο αγώνα ο οποίος ήταν για γερά νεύρα. Κι αυτό γιατί ενώ ο αθλητής μας προπορευόταν με 6 – 1 ο αντίπαλός του ισοφάρισε σε 6 – 6 και μάλιστα 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα ο Κροάτης πέρασε μπροστά με
7 – 6. Σε αυτό το σημείο λοιπόν κρίθηκε και φάνηκε το σθένος και οι ικανότητες του αθλητή μας, ψύχραιμος λοιπόν ο Αποστόλης διαχειρίστηκε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την κατάλληλη στιγμή κατάφερε να κάνει ένα χτύπημα στο κεφάλι που του έδωσε 3 πόντους κερδίζοντας 9 – 7, κι όλα αυτά 2 δευτερόλεπτα πριν λήξει ο αγώνας. Στον τέταρτο αγώνα προσπέρασε τον Καναδό αντίπαλό του με 8 – 4 φτάνοντας στον τελικό ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος όπου ήρθε αντιμέτωπος με τον Κορεάτη πρωταθλητή.
Έδωσε μία πολύ μεγάλη μάχη απέναντι σε έναν αθλητή που το αγωνιστικό του επίπεδο είναι πολύ υψηλό μιας και προέρχεται από την χώρα στην οποία γεννήθηκε το Ταεκβοντό. Ο πρωταθλητής μας κατάφερε να προηγηθεί με 3 – 0 στον πρώτο γύρο αλλά η συνέχεια ήταν ΄΄ εφιαλτική ΄΄ με συνεχείς εναλλαγές του σκορ, μία να είναι μπροστά ο Έλληνας αθλητής μας και μία ο Κορεάτης, ώσπου η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του Κορεάτη τελειώνοντας τον αγώνα με 9 – 8.
Όπως και να εξελίχτηκαν τα γεγονότα και μόνο η συμμετοχή του έφηβου αθλητή και η προσπάθεια που κατέβαλε είναι αξιέπαινη. Σε δηλώσεις του ο προπονητής του κύριος Αλμασίδης Χρήστος είπε : Συγχαρητήρια στην Ελληνική αποστολή και στους ομοσπονδιακούς προπονητές για τις επιτυχίες τους. Σχετικά με τον αθλητή μου έχω να πω πως είμαι πολύ περήφανος για τον Αποστόλη όχι μόνο για την κατάκτηση του μεταλλίου που σαφώς είναι πολύ σημαντική διάκριση αλλά γιατί και καθημερινά δίνει μία μάχη έχοντας αυξημένες υποχρεώσεις και σαν μαθητής της Δευτέρας Λυκείου, χωρίς κανένα κίνητρο- βοήθημα από πουθενά όπως ισχύει για όλα τα αθλήματα, έχοντας να αντιμετωπίσει και την καθημερινή του μετακίνηση από τις Αυλές Σερβίων μόνο και μόνο για να υπηρετήσει το άθλημα που αγαπάει και τα κατάφερε. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, η διάκριση του Αποστόλη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένα δείγμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά αρκεί να το θελήσουμε και να το πιστέψουμε. Μπράβο Απόστολε, μας έκανε περήφανους και σε ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!
Η επιτυχία του Τεληκωστόγλου Απόστολου είναι η 13η διεθνής διάκριση από αθλητή της Μακεδονικής Δύναμης με την εθνική ομάδα της χώρας μας, έχοντας στο ιστορικό του συλλόγου 5 Παγκόσμιες διακρίσεις, 6 Πανευρωπαϊκές, 2 Βαλκανικές και 220 Πανελλήνια μετάλλια. Αξίζει να θυμηθούμε ότι το 2005 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν συμμετείχαν 3 αθλητές του συλλόγου όπου ο Διάφας Αργύριος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο και οι δύο αθλήτριες Δεμερτζίδου Δήμητρα και Κατσάρα Ελένη την 5η θέση. Το 2006 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Vietnam ο Τζέλλος Νικόλαος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και ο Παυλός Θωμάς την 5η θέση. Το 2007 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν ο Τζέλλος Νικόλαος πήρε το χρυσό μετάλλιο, το 2008 ο Πατιάς Παρμενίων κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σμύρνης στην Τουρκία και την ίδια χρονιά η Παπά Ελένη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Ρουμανίας. Το 2009 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σουηδίας ο Χασιώτης Θεόδωρος κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Συνεχίζοντας την ανασκόπηση έχουμε το 2010 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικό ο Τζέλλος Κλεάνθης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, το 2011 στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, στην Σερβία, ο Μεχτερίδης Στέλιος πήρε το αργυρό μετάλλιο και τώρα άλλο ένα αργυρό παγκόσμιο μετάλλιο με το Τεληκωστόγλου Αποστόλη.
Όλες αυτές οι διακρίσεις είναι απόρροια της χρόνιας οργανωμένης δουλειάς και συνεργασίας, στερήσεων και επιμονής, πίστης και σεβασμού στο ευ αγωνίζεσθε από τον σύλλογο μίας επαρχιακής πόλης όπως είναι η Κοζάνη που απ’ ότι φαίνεται από τα αποτελέσματα δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα οργανωμένα, σε αθλητικό επίπεδο, κράτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου