Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αργυρό μετάλλιο ο Τεληκώστογλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα


Ο Απόστολος Τεληκώστογλου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 73κ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταεκβοντό νέων που διεξάγεται στην Αίγυπτο. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε ένα συγκλονιστικό αγώνα στον τελικό με αντίπαλο τον Κορεάτη Jong-Hun WON όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης το σκορ ανατρέπονταν διαδοχικά πότε από τον Τεληκώστογλου και πότε από τον Κορεάτη...
Ο αγώνας έληξε υπέρ του Jong-Hun με σκορ 9-8, όμως, ο Κορέατης θέλοντας να τιμήσει με τον τρόπο του την αξία του αντιπάλου σήκωσε το χέρι του έλληνα αθλητή αποδίδοντας του την τιμή του νικητή.
Ο Τεληκώστογλου (φώτο) ξεκίνησε με νίκη επί του Λευκορώσου. Στη συνέχεια πέρασε χωρίς αγώνα διότι δεν εμφανίστηκε ο αθλητής του Κουβέιτ. Ο Τεληκώστογλου νίκησε τον Κροάτη και στον ημιτελικό τον Καναδό Erik Pec Gibski που κατετάγη τρίτος.
Την προηγούμενη ημέρα ο Δημήτρης Τσαχτσιρλής στην κατηγορία των +78 και η Αναστασία Ζαμπούρα στα +68 κ. πλησίασαν στα μετάλλια, αλλά έχασαν οριακά στα προημιτελικά και κατετάγησαν και οι δυο στην 5 θέση.
Ικανοποιημένος δήλωσε στους "ΜΑΧΗΤΕΣ" ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Παπαδέας. Στην ερώτηση αν ήταν αναμενόμενες οι επιτυχίες των ελλήνων αθλητών, ο έμπειρος τεχνικός απάντησε «σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν είναι τίποτα αναμενόμενο.
Οι αθλητές είναι όλοι υψηλού επιπέδου και οι αγώνες κερδίζονται οριακά. Η ελληνική ομάδα έχει αξιώσεις και το απέδειξε. Θα μπορούσαμε να έχουμε άλλα δυο μετάλλια με τη Ζαμπούρα που δεν μπήκε στα μετάλλια διότι έχασε από τη Σέρβα Ana Bajic η οποία βγήκε δεύτερη χάνοντας οριακά στον τελικό από τη Ρωσίδα Alexandra Potapova.
Αύριο συνεχίσουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: