Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Θέλουν το Σούμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Ινδικό κρατίδιο του Ασσάμ σύντομα θα ενταχθεί στην ένωση των χωρών που απαιτούν το Σούμο να συμπεριληφθεί στα Ολυμπιακά αθλήματα. Ένα από τα κυρίαρχα εμπορικά φόρουμ στο Guwahati, ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει πέντε παλαιστές του Σούμο για να το προωθήσει...
Οι πέντε παλαιστές από τη Μογγολία και τις ΗΠΑ κέρδισαν την αγάπη του κοινού στις αγωνιστικές επιδείξεις που πραγματοποιήθηκαν στο Maaniram Dewan Trade Centre του Guwahati.
«Περισσότερες από ογδόντα χώρες στον κόσμο απαιτούν τώρα την ένταξη της Ιαπωνικής πολεμικής τέχνης στη λίστα των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρώτα θέλουμε να το προωθήσουμε στον κόσμο και έπειτα θα ασκήσουμε πιέσεις μαζί με άλλους παγκόσμιους φορείς πάλης για την συμπερίληψη του Σούμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», λέει ο Rajesh Das, αντιπρόεδρος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Συλλόγου του Assam (ITFAA).
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν αγώνες Σούμο σε αυτό το τμήμα της χώρας.
Στις αναμετρήσεις συμμετείχαν ο Kelly Gneiting, τρεις φορές πρωταθλητής των ΗΠΑ στην κατηγορία heavyweight, ο πρωταθλητής ελεύθερης πάλης στη Μογγολία Tumurbaatar Sanchir aka Nachin, ο δύο φορές εθνικός πρωταθλητής άρσης βαρών Bagadavaa Odsuren aka Zaan, ο Dagvador Azjargal aka Arslan και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Byambajav Ulambayar από τη Μογγολία, που πλέον έχει εγκατασταθεί στις ΗΠΑ.
«Οργανώνουμε επίσης διαδραστικά προγράμματα μεταξύ παλαιστών και μαθητών κάποιων επιλεγμένων σχολείων της πόλης», λέει ο Das, που προσθέτει πως οι μαθητές των σχολείων που ήδη έχουν επισκεφτεί επιφύλασσαν θερμή υποδοχή για τους παλαιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: