Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μισθός 3000 ευρώ για να …κρυφακούει τους συμβούλους του Τζούντο!

Σκληρή κριτική άσκησε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Τζούντο, ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Χάρης Παπαϊωάννου (φώτο) στον πρόεδρο των τατάμι Αλέξανδρο Σαμπρή στο συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης. Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΤ εξέφρασε, κυρίως, την αντίθεση του για τη σύναψη συμβολαίου της ομοσπονδίας με τον παράγοντα - προπονητή, όπως αποκάλεσε τον  Νίκο Ηλιάδη...
Ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα και αντιπρόεδρος της ΕΟΤ είπε συγκεκριμένα «Αρνούμαι να αποδεχτώ και να συνηγορήσω υπέρ μιας σύμβασης η οποία «συζητήθηκε» και «επικυρώθηκε» σε ένα έκτακτο συμβούλιο στο οποίο παραδόξως δεν προσκλήθηκα!!!  Είναι μια σύμβαση με έναν άνθρωπο που τα τελευταία πέντε χρόνια ενεργεί και λειτουργεί ως παράγοντας και όχι ως προπονητής.
Ο Νίκος Ηλιάδης συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά δρώμενα του αθλήματος, προσεγγίζει προέδρους σωματείων για την εξασφάλιση ψήφων, θυμίζω ότι παραστάθηκε και είχε ενεργή συμμετοχή σε όλα τα ασφαλιστικά μετρά που διενεργήθηκαν προ μηνών κατά τη διάρκεια της προσωρινής διοίκησης και αντιπολιτευόταν το προεδρείο.
Εφόσον ο Νίκος Ηλιάδης επιθυμεί να είναι παράγοντας είναι δικαίωμα του, όμως, δεν έχει το δικαίωμα να είναι και τα δυο συγχρόνως, δηλαδή, «παραγοντοπροπονητής». Δυστυχώς ο πρόεδρος της ΕΟΤ επιβραβεύει αυτή την επιλήψιμη δραστηριότητα του Νίκου Ηλιάδη παραχωρώντας του μια «χαριστική» σύμβαση με μηνιαίες απολαβές 3000 ευρώ!!! Χαριστική διότι ούτε υπήρξε προκήρυξη της θέσης, ούτε ο συμβαλλόμενος διαθέτει τα τυπικά προσόντα!
Σε μια εποχή που η ομοσπονδία είναι υπερχρεωμένη και που στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε από τα σκουπίδια, η ομοσπονδία του τζούντο θα πληρώνει ένα άνθρωπο που αυτή τη στιγμή που συνεδριάζουμε, ο αθλητής που υποτίθεται γυμνάζει βρίσκεται στην Ιταλία για προετοιμασία, ενώ ο Νίκος Ηλιάδης βρίσκεται πίσω από στην πόρτα του διοικητικού συμβουλίου και κρυφακούει τη συζήτηση μας. (Στο σημείο αυτό ακολούθησε το ξέσπασμα γέλιου όλων των συμβούλων «επικυρώνοντας» την εύστοχη παρατήρηση του αντιπροέδρου.).
Στη συνέχεια ο Παπαϊωάννου δήλωσε: «Λυπάμαι, αλλά κ.Σαμπρή αυτές οι «συνεργασίες», ούτε τιμούν τον αθλητισμό, ούτε προάγουν το τζούντο και σε καμία περίπτωση δεν θα έχετε τη συγκατάθεση μου.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: