Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Taekwondo & Κορέα, η Xώρα της αφετηρίας γίνεται παράδειγμα προορισμού.


Πριν από τέσσερις μήνες, το greece group έκανε μία παρέμβαση με τίτλο  «Ας γίνει της Κορέας, ο σχεδιασμός.», και αναφερόταν στην προετοιμασία και την επιλογή της Κορεατικής ομάδας που θα εκπροσωπούσε τελικά την χώρα τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού.



- Διαβάστε παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα από την ανάρτηση:
 23 Μαρτίου 2013

«Η Κορεατική Ομοσπονδία Taekwondo έχει αποφασίσει να διοργανώσει διαδοχικούς αγώνες πρόκρισης. Οι πρώτοι νικητές ανά κατηγορία βάρους αυτών των αγώνων αξιολόγησης θα εκπροσωπήσουν την Κορέα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό στο Μεξικό και οι δεύτεροι νικητές θα πάνε στους αγώνες της ανατολικής Ασίας στην Κίνα. 
Μέχρι στιγμής έχουν επιλεγεί τρεις υποψήφιοι αθλητές ανά κατηγορία βάρους, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε τρεις διαδοχικές προκρίσεις για την επιλογή της ομάδας που τελικά θα εκπροσωπήσει την Χώρα. τους. 
Η πρώτη πρόκριση θα γίνει 5 Απριλίου, η δεύτερη 10 Μαΐου και η τρίτη 10 Ιουνίου. Μεταξύ δε των υποψηφίων είναι ο Dae-Hoon Lee ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο (- 63kg) και η χρυσή Ολυμπιονίκης Su-Jeong Lim στο Πεκίνο (-57kg).
Για τις ανωτέρω προκρίσεις η Κορεατική Ομοσπονδία Taekwondo ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν τα PSS της Daedo, καθώς ο ίδιος εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικού.»

Σήμερα 29 Ιουλίου 2013 - 10 μέρες μετά το τέλος του Πρωταθλήματος στο Μεξικό.
- Σ΄αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα η Κορέα ως εθνική ομάδα έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση με αθλητές υψηλού επιπέδου διδάσκοντας για άλλη μια φορά στην πράξη αγωνιστικό ταεκβοντό. Με στροφή στην ποιότητα της τεχνικής αλλά και στο θέαμα η Εθνική Ομάδα της Κορέας κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, 6 χρυσά, 3 ασημένια και 1 χάλκινο κατακτώντας συνολικά 10 μετάλλια. Παρακάτω παρουσιάζουμε τους 6 αθλητές που κατέκτησαν το χρυσό στην κατηγορία τους καθώς έχει μεγάλη στατιστική αξία να δούμε τις ηλικίες των αθλητών που είναι από 19 έως και 22 ετών.

- Μέχρι εδώ γίνεται μια παρουσίαση των δεδομένων και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Θα θέλαμε όμως να παρουσιάσουμε τα γεγονότα  και από μια δική μας οπτική γωνία ελπίζοντας στην επικράτηση διαδικασιών που θα βοηθήσουν το Ελληνικό Ταεκβοντό και κατ' επέκταση τους Έλληνες πρωταθλητές..

Να σταθούμε λοιπόν στην διαδικασία επιλογής, δεν αρκέστηκαν οι Κορεάτες στους τίτλους του εθνικού πρωταθλήματος ή στα Ολυμπιακά μετάλλια, αλλά πήραν τους τρείς πρώτους από την κάθε κατηγορία και για τους επόμενους τρείς μήνες  κάνανε ισάριθμες προκρίσεις, μία πρόκριση κάθε μήνα με την τελευταία πρόκριση  να γίνεται 35 μέρες πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.
Γιατί λοιπόν δεν πήραν τους πρώτους του εθνικού πρωταθλήματος; και δίκιο θα ήταν και αξιοκρατικό, μήπως όμως από μόνο του το αξιοκρατικό δεν είναι αρκετό στον πρωταθλητισμό; για να πάρεις το πρωτάθλημα χρειάζονται θυσίες και πολύ δουλειά, για να διατηρηθείς στην κορυφή για τρείς συνεχόμενους μήνες και να πρωτεύσεις μεταξύ των πρώτων τρείς φορές, χρειάζονται ακόμη περισσότερα.
Αυτός πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους τρόπους να έχεις φορμαρισμένους και υψηλής ποιότητας αθλητές προετοιμασμένους για ένα  μεγάλο αθλητικό γεγονός όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το δεύτερο που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως τόσο νέοι ηλικιακά αθλητές έχουν την προπονητική ωριμότητα και την εμπειρία να σταθούν με αξιώσεις απέναντι στα φαβορί και να κατακτούν την κορυφή του Παγκόσμιου Ταεκβοντό;
Πιθανή εξήγηση:    α.- Οι αθλητές ξεκινούν απο μικρή ηλικία τους αγώνες.
                            β.- Πολλές συμμετοχές σε υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα.
                            γ.- Προπόνηση με υψηλού επιπέδου αθλητές.
                            δ.- Αξιοκρατικό εθνικό πρωτάθλημα όπου αναδεικνύονται οι καλύτεροι.

- 'Ένας επιπλέον λόγος που γίνεται αυτή η δημοσίευση είναι το γεγονός ότι στο Ελληνικό Ταεκβοντό υπάρχουν καταξιωμένοι προπονητές με εμπειρία και γνώσεις, προπονητές με γνώσεις πανεπιστημιακού επιπέδου ( ΤΕΦΑΑ), προπονητές που πρωταγωνιστούν με τις πρωτιές στα εθνικά πρωταθλήματα και θα ήταν ευχής έργο να παρουσιάσουν την δική τους άποψη για την στελέχωση και προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας. Εμείς κάνουμε την αρχή χωρίς εμμονές για την αποκλειστικότητα της γνώσης, με τη δέσμευση  να δημοσιεύσουμε όποιες απόψεις μας αποσταλούν.  

Διεύθυνση  αποστολής κειμένων : ( greecegroup@gmail.com ).

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος29 Ιουλίου 2013 - 12:50 μ.μ.
Aυτα ακριβως γινοταν και στην Ελλαδα την δεκαετια 1990 - εως 2000 αλλα επειδη δεν βολευε μερικους το σταματησαμε ...

Απάντηση

Ανώνυμος29 Ιουλίου 2013 - 2:14 μ.μ.
Meta apo ena mina proetoimasias se panepistimio tis koreas ,kai me 11 xronia empeireias moy sta panepistimia tis koreas kai vlepontas ton tropo doyleias toys kai axsiologiseis athliton pros symmetoxi se diafora protathlimata topika kai diethnei nomizo oti eimaste polla xronia piso se ayto to komati.Athlites poy exoyn kataktisei pagkosmia panasiatika dinoyn agona gia na kerdisoyn mia thesi stin ethniki kai me 4 ores proponisis kathimerinos skliris kai exsantlitikis proponisis .As elpisoyme kapoia stigmi na ftasoyme to epipedo kapoion xoron opos Κούβα , Γαλλία, alla tis koreas πολύ δυσκολο...

Απάντηση

Ανώνυμος29 Ιουλίου 2013 - 3:48 μ.μ.
Ποια ΚΟΥΒΑ και ποια ΓΑΛΛΙΑ
καταρχας γινοντε επιλογες αθλητων απο 7 χρονων και με αυτα τα παιδια ασχολουνται σε υψηλο επιπεδο πρωταθλητισμου ...
εμεις τι κανουνε περιμενουμε καθε χρονο να ερθει ο καθε γονεας στο συλλογο και απο εκει αν ειμαστε τυχεροι, και ειναι ταλεντο εχει ο θεος

Απάντηση

Ανώνυμος είπε...

Εδω σε λιγο θα μας περασει η Βουλγαρια τι λετε τωρα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΡΕ FIGHTER ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ Η ΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ

Ανώνυμος είπε...

kala itan an kai eblepa apo germania tous agones kai poio polla nea exo gia tin ethniki germanias para gia mas. ti na po , na anafero mono ena 3 atoma einai tourkoi stin ethniki germania kai ta dio metalia ta piran o adelfos me tin adelfi tou

Ανώνυμος είπε...

den mporoume na kanoune ti tipota kalitero ayto pisteyo ego ... aytoi imaste alloste . oi 3 kali mas o enaw proxorise bravo tou exase apo ton ispano .... ma afou ton iksere pos paizei ti na po tora ... an den ksereis kai to paraskineio einai poli diskolo na peis kati ... o idios pisteyo oti ftaiei . ti na sou kanei o proponitis kai opoiosdipote otan xoneis to kefali sou mesa . telos pantos itan genika kalos agonas
o allos tha eperne kai metalio kai exase ok simbainoun ayta . pire kai paneropaiko sostos kalos
gia ton allon pou einai adinamia mou ti na po, pire agona pire ta apno tou kai ston deytero agona epese mayro skotadei tipota ma tipota , grafo ayta pou eida apo tileorasi etsi . mallon tha traumatistike ti na po