Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Παραιτείται (λόγω σκανδάλων) ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Τζούντο!

Παραιτείται (λόγω σκανδάλων) ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Τζούντο!

31 Ιούλιος 2013
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί τον Αύγουστο ανακοίνωσε χθες (30 Ιουλίου) σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και του Κόντοκαν, Χαρούκι Ουεμούρα, έπειτα από τα... αλλεπάλληλα σκάνδαλα που έπληξαν τα τελευταία χρόνια το ιαπωνικό τζούντο.
Μαζί με τον πρόεδρο την παραίτησή τους θα υποβάλλουν οι αντιπρόεδροιΧιροάκι Φουτζίτα και Νομπουγιούκι Σάτο, ο γενικός γραμματέας Κόσι Ονοζάουα και ο υπεύθυνος γραμματείας Κιγιόσι Μουρακάμι.
Πρόσφατα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προειδοποίησε την ομοσπονδία ότι θα πρέπει μέχρι τέλος Αυγούστου να αναδιοργανώσει τη διαχείριση της και να προχωρήσει σε κάθαρση από τα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης, σωματικής κακοποίησης καθώς και σεξουαλικής παρενόχλησης αθλητριών του τζούντο.
Παράλληλα, θα πρέπει να επιστραφούν 60,5 εκατομμύρια γιεν (περίπου 460.000 ευρώ) που είχε λάβει ως χορηγία από το στοίχημα ποδοσφαίρου "toto" και σπαταλήθηκαν σε αλόγιστες δαπάνες.
Τον Ιούνιο ο πρόεδρος Ουεμούρα είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να μείνει στη θέση του μέχρι τον Οκτώβριο.
Ο Χαρούκι Ουεμούρα ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στο Μόντρεαλ το 1976 και παγκόσμιος πρωταθλητής το 1975, στην κατηγορία open (η οποία υπήρχε μέχρι το 1984).

πηγή: greecejapan.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xarakiri ton kobo na kanei se ligo