Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Έσπασε το τρίο της οικογένειας Lopez

Τρίτη, 13 Μάρτιος 2012 

Η οικογένεια Lopez από τις ΗΠΑ συνεχίσει την Ολυμπιακή της δυναστεία στο taekwondo, με τους Steven και Diana Lopez να κερδίζουν την πρόκριση. Δυστυχώς όμως δεν είχε την ίδια τύχη και ο άλλος τους αδελφός, o Mark, που έχασε οριακά στην τελευταία του αναμέτρηση...
Παρόλα αυτά, θα συνοδέψει την οικογένεια στο Λονδίνο, ως συνεργάτης του μεγαλύτερου αδελφού του, του Jean, που είναι και ο προπονητής της οικογενειακής τους ομάδας.
Και τα τρία αδέλφια, είχαν κερδίσει μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο μεγάλος αστέρας της τριάδας είναι ο Steven, που έχει κερδίσει πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα, ένα χάλκινο και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.
Η Diana, πηγαίνει για δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2008 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 57 κιλών.
Η οικογένεια έχει ακαδημία taekwondo κοντά στο Χιούστον και με τις επιτυχίες που έχουν καταγράψει στην πορεία τους δεν είναι περίεργο πως έχουν μια επιτυχημένη επιχείρηση.
Η αθλητική και κυρίως Ολυμπιακή πορεία της οικογένειάς τους άρχισε το 1904, όταν τα τρία αδέλφια Edward, Richard και William Tritschler προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως εκπρόσωποι των ΗΠΑ στη γυμναστική, χωρίς όμως να καταφέρουν να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο.
Κάτι που κατάφερε η νεότερη γενιά της οικογένειας.
Το τρίο βέβαια έσπασε εξαιτίας του Jennings που απέκλεισε τον Mark στα προκριματικά, ο οποίος είναι επίσης φαβορί για μετάλλιο και μάλιστα χρυσό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: