Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Μάχη για το Λονδίνο

Μόλις 232 ημέρες -σύμφωνα με το ρολόι που μετράει αντίστροφα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης- απομένουν για την έναρξη των 27ων Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο και ο μόνος σίγουρος που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο τάε κβον ντο είναι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.
Σε αυτό το διάστημα η ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος έχει τη δυνατότητα μέσω της διαδικασίας του προολυμπιακού τουρνουά να προσθέσει κι άλλα ονόματα στη λίστα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας. Και η μάχη που υφίσταται τη δεδομένη στιγμή στην κατηγορία των -80 κ. δεν είναι εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά στις δικαστικές αίθουσες.

Οι δύο πλευρές που εμπλέκονται είναι αυτή της οικογένειας Νικολαΐδη και πιο συγκεκριμένα του μικρού αδερφού του Αλέξανδρου, Ανέστη, και η άλλη του Νίκου Τζέλλου.
Και οι δύο πλευρές έχουν -σύμφωνα με πληροφορίες- προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ προσπαθώντας να «επικυρώσουν» το εισιτήριο για τη συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στο Καζάν της Ρωσίας 27-29 τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αγώνων για την προολυμπιακή πρόκριση στις 27 Οκτωβρίου του 2011, ο Τζέλλος ήταν αυτός που επικράτησε με δύο νίκες κόντρα σε Ανέστη Νικολαΐδη και Κώστα Γκόλτσιο αποκτώντας το δικαίωμα να ταξιδέψει στη Ρωσία.
Σύμφωνα, όμως, με όσα ισχυρίζεται η πλευρά Νικολαΐδη, η προολυμπιακή πρόκριση θα έπρεπε να δοθεί στον Ανέστη. Κι αυτό γιατί βάσει της εγκυκλίου της ΓΓΑ η 5η θέση που κατέκτησε στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πιο σημαντική από τη δεύτερη ευρωπαϊκή του Νίκου Τζέλλου το 2010 (όπου ο Ανέστης ήταν τρίτος).
Στην αντίπερα όχθη και στη δική του προσφυγή -ως αντίμετρο σε αυτήν του Νικολαΐδη- στο ΑΣΕΑΔ ο Τζέλλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν αφήνει εκτός την ολυμπιακή κατάταξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Σε αυτήν είναι 45ος, με τον Νικολαΐδη να είναι 57ος (29ος και 67ος αντίστοιχα στην εσωτερική της παγκόσμιας).





Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν να γίνει την περασμένη Πέμπτη (1/12), όμως αναβλήθηκε και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εκδίκασή της είναι σχεδόν απίθανο να γίνει πριν από το τέλος Ιανουαρίου. Οπερ μεθερμηνευόμενον η υπόθεση της ολυμπιακής πρόκρισης θα έχει τελειώσει και η οποιαδήποτε απόφαση του ΑΣΕΑΔ (αν δεν υπάρξει ισχυρισμός πως είναι αναρμόδιο να βγάλει πόρισμα) δεν θα έχει σημασία.
Στην ελληνική ομοσπονδία αποφεύγουν να πάρουν επίσημα θέση για το θέμα που έχει προκύψει, αλλά ανεπίσημα έλεγαν... «Ολοι θέλουν να πάνε στο Λονδίνο», αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως η συγκεκριμένη κόντρα δεν είναι η μοναδική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pros tin oikogeneia Nikolaidi

kala den ntrepeste ????? opos kanate ton Alexandro na einai antipathititos se olo to athlima , to idia pate na kanete kai sto Anesti ???


SAN GONEIS EPREPE NA NTREPESTE !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εαν εκδικαστεί η υπόθεση μετά την πρόκριση, όπου θα παίξει ο Τζέλλος, τίποτα δεν θα έχει τελειώσει φίλοι μου. Εαν ο ΑΣΕΑΔ δικαιώσει τον Νικολαίδη και ο Τζέλλος έχει πάρει την πρόκριση για την Ολυμπιάδα τότε θα πάει ο Νικολαίδης. Θα κλάψουνε μανούλες στο τέλος της υπόθεσης αυτής...