Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Επιστροφή της Μακεδονικής Δύναμης από την Αγγλία


Μπορεί να μην επέστρεψαν με μετάλλιο στο στήθος οι δύο αθλητές της ΄΄Μακεδονικής Δύναμης΄΄  Κοζάνης, σίγουρα όμως κέρδισαν εντυπώσεις και εμπειρίες από το Manchester. Οι Μεχτερίδης Στυλιανός και Τζέλλος Νικόλαος βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Οκτωβρίου στην Αγγλία, μαζί με τον προπονητή τους κύριο Αλμασίδη Χρήστο για να λάβουν μέρος στο 4ο British Open. Ο Μεχτερίδης Στυλιανός αγωνίστηκε στην κατηγορία των -63 κιλών. Στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε τον Ισπανό Jose Luis Saez Franco τον οποίο κέρδισε με 14 – 2 ( με διακοπή στον 2ο γύρο) ενώ στον δεύτερο αγώνα έχασε με 6 – 1  από τον Ιρανό Majid Rajabi ο οποίος κέρδισε την κατηγορία των 63 κιλών. Ο Τζέλλος Νικόλαος αγωνίστηκε  στην Ολυμπιακή κατηγορία των – 80 κιλών όπου στον πρώτο αγώνα κέρδισε με 12 – 11 τον Άγγλο συναθλητή του Lutalo Moameth αλλά ηττήθηκε στον δεύτερο αγώνα με σκορ 1 - 0 από τον Ισπανό Nikola Carcia ο όποιος κατέκτησε το 2009 το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο της Κοπεγχάγης και στο Open της Αγγλίας κατετάγει τρίτος (3ος) .

     Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι αθλητές μας αγωνίστηκαν σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση πλάι σε μεγάλα ονόματα του taekwondo. Συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές από 44 χώρες, με πολλές εθνικές ομάδες πρωταθλητισμού στον οποίο βρίσκονται είναι γεμάτος γλύκες και πίκρες, όπως όλοι γνωρίζουμε. Το βασικό είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι πλέον σε θέση, λόγω ηλικίας και εμπειριών, να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και κατ’ επέκταση τις νίκες και τις ήττες τους. Ας μην ξεχνάμε πως πολύ μεγάλο ρόλο για να « χτιστεί » ένας αθλητής, πέρα από το πείσμα, την επιμονή τη θέληση και πολλά άλλα χαρακτηριστικά, είναι που έχουν σε περίοπτη θέση το taekwondo όπως Ταϊπέι, Ιράν, Βραζιλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία κ.ά. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και οι αθλητές μας έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν,. Εξάλλου, ο δρόμος του η ψυχολογία.
     Ένα ακόμη πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της περιόδου για τους Μεχτερίδη Στυλιανό και Τζέλλο Νικόλαο, είναι το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως και σήμερα έχουν συμμετάσχει σε εννέα
 ( 9 ) A Class πρωταθλήματα και πιο συγκεκριμένα ο Τζέλλος Ν. έχει κατακτήσει 4 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο. Αυτή η συνεχής συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, ασχέτου αποτελέσματος, ενισχύει την αγωνιστική ετοιμότητα των αθλητών, με στόχο πάντα τις εθνικές υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: