Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Λονδίνο 2012, Ποιοι θα εκπροσωπήσουν το κορεάτικο ταεκβοντο;



Πηγή: WTM, London 2012, Who will represent Korean Taekwondo?, Tuesday, August 16, 2011, 09:36:33

Λονδίνο 2012, Ποιοι θα εκπροσωπήσουν το κορεάτικο ταεκβοντο;
Έγινε η επιλογή των τριών αθλητών για κάθε κατηγορία, που θα είναι υποψήφιοι για να λάβουν μέρος στην κορεατική Εθνική Ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.





Η επιλογή έγινε στην διοργάνωση του τελικού προκριματικού τουρνουά που διεξήχθη στις 10 Αυγούστου, η Κορεατική Ομοσπονδία Ταεκβοντο διοργάνωσε τον τελικό προκριματικό για την επιλογή 2 επιπλέον αθλητών/-τριών για κάθε κατηγορία για να είναι υποψήφιοι για την εθνική ομάδα της Κορέας για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. 

Οι αθλητές/-τριες που προκρίθηκαν είναι οι: στους άνδρες στα -58kg Gil-Su Lee και Seung-Woo Seok, στους άνδρες στα +80kg Sang-Bin Lee και Kyo-Don Lin, στις γυναίκες και στα -67kg Kyung-Sun Hwangκαι Bo-Hyun Kang και τέλος στις γυναίκες στα +67kg In-Jeong Lee και Hye-Mi Park.

Οι δυο αθλητές/-τριες ανά κατηγορία που προκρίθηκαν από αυτή την διοργάνωση, μαζί με τους αθλητές/-τριες που προκρίθηκαν από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης της WTF στο Baku του Αζερμπαϊτζάν, δηλ. συνολικά 3 αθλητές/-τριες ανά κατηγορία βάρους θα διαγωνιστούν στο τέλος της προετοιμασίας (της διαδικασίας τελικής επιλογής) για να επιλεγεί η τελική εθνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Οι αθλητές/-τριες που προκρίθηκαν στο Baku, ήταν:   στους άνδρες στα -58kg  Dae-Hoon Lee, άνδρες στα +80kg Dong-Min Cha, γυναίκες στα -67kg Mi-Kyung Lee και γυναίκες στα +67kg Sae-Bom An.

Οι 3 αθλητές/-τριες ανά κατηγορία βάρους (συνολικά 12) θα αρχίσουν την εντατική τους προετοιμασία στις 16 Αυγούστου με το Kang-Won Tae-Baek. Μετά από πέντε μήνες εκπαίδευσης τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί ο τελικός διαγωνισμός  αγώνων για να επιλεγούν οι αθλητές/-τριες για την τελική εθνική ολυμπιακή ομάδα της Κορέας (δυο αθλητές και δυο αθλήτριες).

[SD]

Δεν υπάρχουν σχόλια: